Digitaliseren
Door de jaren heen worden er verschillende media gebruikt om opnamen van beeld en geluid te maken, deze zijn door de verandering van de tijd en de digitalisering van de opname media tegenwoordig, lastig om terug te kijken of luisteren. Door deze oude opnamen te digitaliseren worden ze toegankelijk om met het gemak zoals we dat tegenwoordig gewend zijn.
8mm smalfilm scannen
Zorgvuldig werden ze destijds gemaakt, de opnamen op smalfilm. Dubbel 8 films en later ook singel8 en super8 films zorgden ervoor dat vastleggen van bewegend beeld voor vrijwel iedereen toegankelijk werd. Omdat het filmen op deze oude media erg kostbaar was werd er in die tijd niet “zomaar wat” gefilmd. Men was hier zeer zorgvuldig mee, met het gevolg dat eigenlijk iedere minuut gefilmd op 8mm film van grote waarde is. Deze historische films zijn kwetsbaar als deze niet op de juiste manier wordt bewaard dan loopt u het risico dat de beelden onherstelbaar beschadigd raken. De optimale manier om deze opnamen te bewaren is in een droge, donkere geconditioneerde ruimte van 10 a 15°C. U zult deze thuis niet hebben, waardoor de films het risico lopen te verslechteren. Door deze films door Scanit te laten digitaliseren weet u zeker dat deze oude smalfilm opnamen met zorg worden behandeld en optimaal worden gedigitaliseerd. Er zijn veel mogelijkheden, de films kunnen worden gereinigd, zodat vervuiling op de oude films wordt verwijderd. Beelden kunnen worden gestabiliseerd, waardoor vaak aanwezige trillingen in de films worden weggefilterd, zodat u een digitale film heeft, welke hierdoor zelfs beter is dan het origineel. Bekijkt u onze website, mocht u nog vragen hebben, neemt u dan contact met ons op via telefoon, mail of chat.
dia’s negatieven scannen
Tot begin 2000 werden foto’s analoog gemaakt, natuurlijk worden ook vandaag de dag nog analoge foto’s gemaakt, 95% van de opnamen is inmiddels echter digitaal. Met het digitaliseren van de opname mogelijkheden zijn er ook veel mogelijkheden bijgekomen om deze beelden terug te kunnen kijken. foto’s worden tegenwoordig gemakkelijk digitaal gedeeld, op tablets, telefoons etc. meegenomen, mooie fotoboekjes kunnen worden gemaakt, ga zo maar door. Door ook uw oude opnamen op foto’s, negatieven of dia in te laten scannen, heeft u deze beelden ook digitaal en kunt u er alles mee wat u tegenwoordig gewend bent. Bovendien is het natuurlijk uiterst mooi om de oude opnamen weer eens terug te kunnen zien. Tegenwoordig worden er tijdens een vakantie van twee weken gemakkelijk duizend(en) foto’s gemaakt. In de tijd dat er analoge foto’s werden gemaakt was dat wel anders. Er werd uiterst zorgvuldig met de kostbare fotorolletjes omgegaan. Hierdoor is de waarde van de oude opnamen dan ook groot, elke opname werd immers wel overwogen gemaakt. U kunt uw oude opnamen als dia’s en negatieven door Scanit laten inscannen, zodat u ze weer kunt bekijken met het gemak van deze tijd.