fbpx

BANDRECORDER BANDEN DIGITALISEREN

In de periode van 1955 – 1985 werd de bandrecorder, ook wel taperecorder, beschikbaar voor thuisgebruik. Hierdoor kon men zelf opnamen maken, hiermee monteren etc. Een heel nieuwe wereld van mogelijkheden met geluid en het opnemen hiervan kwam beschikbaar. In veel gevallen werden op deze bandrecorder banden radio opnamen vastgelegd, bijvoorbeeld van bijzondere gebeurtenissen als de eerste maanlanding, voetbalwedstrijden, troonswisseling, etc.

Daarnaast werden de banden vaak gebruikt voor spraakopnamen in familieverband: de geluiden van een kinderverjaardag, Sinterklaas avond en kerstmis. De banden waren echter ook een goede manier om een gesproken brief te kunnen verzenden. Al deze kostbare opnamen liggen nu vaak in de kast omdat ze waardevolle geluiden bevatten. Afspelen ervan is in veel gevallen een probleem, dit omdat de bandrecorder er niet meer is. Maar ook omdat men door gebrek aan kennis van de apparatuur bang is de banden te beschadigen. Scanit kan deze opnamen voor u digitaliseren en op CD zetten, door het overzetten van de bandrecorder banden naar een digitale geluidsdrager zijn de opnamen zonder problemen gemakkelijk terug te luisteren.

aantal sporen / opname snelheid

Dergelijke opnamen kunnen op verschillende manieren opgenomen zijn. Het aantal sporen, de opname snelheid, mono, stereo, etc. We kunnen de banden, opgenomen op alle mogelijke situaties verwerken. Wel is het door de vele mogelijkheden lastig om vooraf aan te geven wat de speelduur van een band is.

BASF / SONY / AMPEX / PHILIPS

Er zijn veel merken bandrecorders en bandrecorder banden, sommigen, zoals AMPEX, met een afwijkende spoelmaat. U kunt met al deze typen bij ons terecht.

digitaliseren

€0.40 / min.

opslag op CD

€6

kopie CD

€6

opslaan op USB stick

16 GB
€17

opslaan op eigen harddisk / USB-stick

€10

Audio apparatuur

Het digitaliseren van uw audio opanen wordt gedaan met goed onderhouden, hoogwaardige spelers. Op deze manier kunnen we het maximale uit uw, veelal oudere, opnamen halen. 

Kwaliteitsverbetering

Ondanks dat we de opnamen op deze manier optimaal kunnen digitaliseren blijft er vaak nog wel ruis, een brom, of andere storing aanwezig. Deels komt dit doordat de opname apparatuur destijds niet beter was, een ander deel komt door de ouderdom van de opnamen. Na het digitaliseren worden de opnamen dan ook nog digitaal nabewerkt, waardoor we u een optimale digitale versie kunnen leveren.

Maatwerk

Op onze pagina’s staan de mest voorkomende situaties beschreven. Geen opdracht is echter gelijk en niet elke klant is hetzelfde. bij Scanit luisteren we graag naar uw wensen en kunnen we vrijwel altijd een passende oplossing bieden. Vraag vooral naar de mogelijkheden als u denkt een “abnormale wens” te hebben.

Levering van de opnamen

De gedigitaliseerde audio opnamen kunnen we op verschillende manieren leveren. Zo kunnen we audiobestanden in vrijwel alle gewenste typen leveren, op CD-rom, DVD-rom, harddisk of USB-stick.
We kunnen natuurlijk echter ook een audio CD leveren.