fbpx

Langspeelplaten (en singles) digitaliseren:

Uw verzamelde langspeelplaten (LP’s) of singles kunnen we  voor u digitaliseren. We zetten deze opnamen op vinyl voor u om naar digitale geluidsbestanden. Afhankelijk van uw wensen kan dit zijn naar een WAV of  MP3 bestand, of natuurlijk op CD.

Gebruikte techniek:

Voor het digitaliseren van uw platen maken we gebruik van HiFi platenspelers. Deze zijn middels hoogwaardige AD-omzetters (Analoog-Digitaal omzetters) gekoppeld aan een computer. Op deze manier kunnen we zonder kwaliteitsverlies de opnamen digitaliseren.

Indien de opnamen uit losse nummers (tracks) bestaat, dan zullen we deze als losse tracks op een audio CD zetten, zodat u de op de CD gemakkelijk de nummers kunt kiezen. Bij o.a. live opnamen is het vaak niet mogelijk om een indeling in tracks te maken.

digitaliseren LP

€17,50

digitaliseren single

€10

opslaan op CD

€6

kopie CD

(max. 80 minuten)
€6

opslaan op eigen harddisk / USB stick

€10

Opslaan op Scanit USB stick

16 GB
€17

Audio apparatuur

Het digitaliseren van uw audio opanen wordt gedaan met goed onderhouden, hoogwaardige spelers. Op deze manier kunnen we het maximale uit uw, veelal oudere, opnamen halen. 

Kwaliteitsverbetering

Ondanks dat we de opnamen op deze manier optimaal kunnen digitaliseren blijft er vaak nog wel ruis, een brom, of andere storing aanwezig. Deels komt dit doordat de opname apparatuur destijds niet beter was, een ander deel komt door de ouderdom van de opnamen. Na het digitaliseren worden de opnamen dan ook nog digitaal nabewerkt, waardoor we u een optimale digitale versie kunnen leveren.

Maatwerk

Op onze pagina’s staan de mest voorkomende situaties beschreven. Geen opdracht is echter gelijk en niet elke klant is hetzelfde. bij Scanit luisteren we graag naar uw wensen en kunnen we vrijwel altijd een passende oplossing bieden. Vraag vooral naar de mogelijkheden als u denkt een “abnormale wens” te hebben.

Levering van de opnamen

De gedigitaliseerde audio opnamen kunnen we op verschillende manieren leveren. Zo kunnen we audiobestanden in vrijwel alle gewenste typen leveren, op CD-rom, DVD-rom, harddisk of USB-stick.
We kunnen natuurlijk echter ook een audio CD leveren.