fbpx

Snelste van Nederland.

Uw opdracht afgeven / inzenden

Naast de vele standaard formaten kunnen we ook vrijwel alle minder vaak voorkomende soorten negatieven en dia’s scannen. Voor alle mogelijkheden en meer informatie neemt u het beste even contact met ons op, zodat we uw wensen en onze mogelijkheden met u kunnen bespreken.

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Je bericht

  resolutie

  Op welke resolutie zou u uw foto’s moeten laten inscannen?

  Het meest gekozen en daardoor bijna standaard is de 600 dpi scan. Hiermee kunt u afdrukken (op hoge kwaliteit) maken welke twee maal zo groot zijn als dat het origineel nu is. Bij de 300 dpi scan kan de digitaal gescande foto op gelijke afmeting als het origineel worden afgedrukt/ De 1200 dpi scan is goed wanneer u grote afdrukken wilt kunnen maken, de foto’s heel groot wilt kunnen projecteren of wanneer u nog slechts een uitsnede van het origineel wilt gebruiken.

  welk type fotobestanden wilt u?

  Standaard leveren we de digitale foto’s in jpg formaat, dit is het standaard bestandstype voor het opslaan van digitale foto’s. Indien gewenst kunnen we echter (zonder meerprijs) de scans voor u opslaan als bijvoorbeeld TIFF of NEF bestand e.e.a. in overleg.

  Waarop de gescande negatieven bewaren?

  Nadat de negatieven zijn gescand zijn het digitale foto’s, zoals u ook van uw huidige digitale camera heeft,deze kunnen we deze voor u opslaan op verschillende media. 

  • CD-rom: Dit is de voordeligste optie, hierop past echter slechts 700 MB aan data
  • DVD-rom: Hierop kan 4,3 Gb aan data worden opgeslagen, voor de 9 megapixel scan betekend dat ongeveer 400 scanns.
  • Archief DVD: De opslagcapaciteit is gelijk aan de DVD-rom, echter zijn deze archief DVD’s zo gemaakt dat de data zeer lang leesbaar blijft, op deze manier heeft u een heel veilige opslag.
  • USB-stick of harddisk: Deze kunt u zelf aanleveren samen met uw opdracht, wij hebben hier echter ook USB-sticks en harddisks in verschillende maten, variërend van 8 Gb tot enkele Tb’s.

  uw foto's altijd bij de hand met een foto app

  Als uw opdracht is afgewerkt ontvangt u van ons een gratis proef account voor het maken van een back-up van uw bestanden. Hierbij zit ook een app, bijvoorbeeld voor op uw smartphone, zodat u uw waardevolle foto’s altijd binnen handbereik heeft. Zo eenvoudig heeft u uw oude foto’s nog nooit bekeken.

  Indeling / rubricering scans

  Als uw negatieven gescand zijn, wilt u de digitale afbeeldingen ook graag goed kunnen terugvinden. We kunnen voor u een onderverdeling maken, bijvoorbeeld per jaar, of per gebeurtenis, zodat u de gedigitaliseerde beelden overzichtelijk digitaal heeft. We kunnen de naam van de scans naar wens opslaan, maar ook kan er gekozen worden voor een mappenstructuur met daarin de gedigitaliseerde negatieven. De meeste indelingen kunnen we doen zonder meerprijs, bij complexe indelingen en “onlogische nummeringen” kan hier een kleine meerprijs voor gerekend worden, dit zullen we echter altijd vooraf met u bespreken.