fbpx

Mogelijkheden overzetten Hi8 camcorder videobandjes

digitaliseren

per band van 120 minuten
€20

opslaan op DVD

per 120 minuten
€7.50

opslaan op uw harddisk

€0

opslaan op uw USB stick

€0

kopie DVD

€7.50

extra 120 minuten

banden met een speelduur tussen 120 en 240 minuten
+ €20

Scanit harddisk

1 TB USB 3.0 harddisk
€75

Scanit USB-stick

afhankelijk van omvang
v.a. €17

controle beelden

selectie eigen opnamen / TV opnamen
€2.50

speelduur DVD

Op een DVD past maximaal 120 minuten video. Standaard wordt er per band een DVD gemaakt.

resolutie

De resolutie van de videobeelden op DVD is 720 x 576. De opnamen waren in de tijd dat deze banden werden opgenomen altijd nog in deze standaard SD resolutie.

niet de gehele band overzetten?

Standaard zetten we videobanden in zijn geheel over. Mocht u echter slechts een deel overgezet willen hebben, dan kan dat ook. Indien dit eenvoudig aan te geven is en voor ons herkenbaar is, dan doen we dit zelfs zonder meerprijs. Voor lastigere selecties hebben we meerdere mogelijkheden, neem contact met ons op om dit door te nemen.

type videobestand

Standaard worden er MPEG bestanden gemaakt van de videobanden. We kunnen deze echter, zonder meerprijs, voor u omzetten naar vrijwel alle typen videobestanden.

Zowel PAL als NTSC

We kunnen deze typen videobanden zowel in het in Nederland gebruikte PAL formaat digitaliseren, als ook in het o.a. in Amerika gebruikte NTSC formaat. Hiervoor rekenen we een meerprijs van €5.00 per band

geen kopieerbeveiliging

De door ons geleverde DVD’s bevatten nooit een kopieer beveiliging. Natuurlijk maken we graag extra kopieën voor u, zodat u de gedigitaliseerde beelden aan meerdere mensen kunt geven. U kunt echter ook zelf kopie DVD’s maken.

Hi8 banden

Hi8 is een analoog amateurvideosysteem, ontworpen door Sony en geintroduceerd als vervanging van het video 8 systeem. Het bood een sterk verbeterde frequentie en kleurweergave. In 1989 kwam het op de markt als reactie op de S-VHS-C banden van JVC.
Het systeem gebruikt dezelfde tapes als Video 8 maar neemt op met een hogere snelheid. De resolutie van Hi8 ligt rond de 400 breedtelijnen. Hi 8 is qua kwaliteit vergelijkbaar met S-VHS en S-VHS-C.

Later is dit systeem vervangen door Digital 8, de gebruikte cassette afmeting is voor video8, Hi8 en Digital8 allen gelijk.