fbpx

Mogelijkheden overzetten Super VHS videobanden

digitaliseren

per band van 120 minuten
€20

digitale beeldrestauratie

€7.50 / uur video

opslaan op DVD

per 120 minuten
€7.50

opslaan op uw harddisk

€0

opslaan op uw USB stick

€20

kopie DVD

€7.50

extra 120 minuten

banden met een speelduur tussen 120 en 240 minuten
+ €20

Scanit harddisk

1 TB USB 3.0 harddisk
€75

Scanit USB-stick

afhankelijk van omvang
v.a. €17

controle beelden

selectie eigen opnamen / TV opnamen
€2.50

speelduur DVD

Op een DVD past maximaal 120 minuten video. Standaard wordt er per band een DVD gemaakt.

resolutie

De resolutie van de videobeelden op DVD is 720 x 576. De opnamen waren in de tijd dat deze banden werden opgenomen altijd nog in deze standaard SD resolutie.

niet de gehele band overzetten?

Standaard zetten we videobanden in zijn geheel over. Mocht u echter slechts een deel overgezet willen hebben, dan kan dat ook. Indien dit eenvoudig aan te geven is en voor ons herkenbaar is, dan doen we dit zelfs zonder meerprijs. Voor lastigere selecties hebben we meerdere mogelijkheden, neem contact met ons op om dit door te nemen.

type videobestand

Standaard worden er MPEG bestanden gemaakt van de videobanden. We kunnen deze echter, zonder meerprijs, voor u omzetten naar vrijwel alle typen videobestanden.

Zowel PAL als NTSC

We kunnen deze typen videobanden zowel in het in Nederland gebruikte PAL formaat digitaliseren, als ook in het o.a. in Amerika gebruikte NTSC formaat. Hiervoor rekenen we een meerprijs van €5.00 per band

geen kopieerbeveiliging

De door ons geleverde DVD’s bevatten nooit een kopieer beveiliging. Natuurlijk maken we graag extra kopieën voor u, zodat u de gedigitaliseerde beelden aan meerdere mensen kunt geven. U kunt echter ook zelf kopie DVD’s maken.

Super VHS (s-VHS) videobanden

In 1987 werd in Japan de verbeterde versie van de al langer bestaande VHS banden geïntroduceerd. s-VHS staat voor Super Video Home System, een verbeterd video opname systeem voor thuis. De beeldkwaliteit van de Super VHS banden is beter dan van de standaard VHS banden, dit doordat er 400 horizontale beeldlijnen op kunnen, tegenover 240 beeldlijnen bij een standaard VHS band.

Naast de grotye super VHS banden bestond er ook een compact versie van: de SVHS-c (Super VHS Compact) cassettes, deze cassettes gingen in de camcorders, waarna ze veelal werden overgezet op de grote videobanden. Overigens kunnen we bij Scanit zowel de grote als de compact cassettes digitaliseren.