fbpx

Mogelijkheden overzetten VCC videobanden

digitaliseren

per band van 120 minuten
€25

opslaan op DVD

per 120 minuten
€7.50

opslaan op uw harddisk

€0

opslaan op uw USB stick

€0

kopie DVD

€7.50

extra 120 minuten

indien langer bespeeld dan 120 minuten
+ €25

Scanit harddisk

1 TB USB 3.0 harddisk
€75

Scanit USB-stick

afhankelijk van omvang
v.a. €17

controle beelden

selectie eigen opnamen / TV opnamen
€2.50

speelduur DVD

Op een DVD past maximaal 120 minuten video. Standaard wordt er per band een DVD gemaakt.

resolutie

De resolutie van de videobeelden op DVD is 720 x 576. De opnamen waren in de tijd dat deze banden werden opgenomen altijd nog in deze standaard SD resolutie.

niet de gehele band overzetten?

Standaard zetten we videobanden in zijn geheel over. Mocht u echter slechts een deel overgezet willen hebben, dan kan dat ook. Indien dit eenvoudig aan te geven is en voor ons herkenbaar is, dan doen we dit zelfs zonder meerprijs. Voor lastigere selecties hebben we meerdere mogelijkheden, neem contact met ons op om dit door te nemen.

type videobestand

Standaard worden er MPEG bestanden gemaakt van de videobanden. We kunnen deze echter, zonder meerprijs, voor u omzetten naar vrijwel alle typen videobestanden.

geen kopieerbeveiliging

De door ons geleverde DVD’s bevatten nooit een kopieer beveiliging. Natuurlijk maken we graag extra kopieën voor u, zodat u de gedigitaliseerde beelden aan meerdere mensen kunt geven. U kunt echter ook zelf kopie DVD’s maken.

VCC / Video2000 videobanden

Dit systeem is ontwikkeld door Philips en Grundig in de jaren ’70. De video2000 / V2000 cassettes werden ook wel VCC (Video Compact Cassette) genoemd.

Het bijzondere van de VCC cassttes is dat er een goede beeldkwaliteit werd bereikt op de helft van de breedte van de cassette band, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld VHS en Betamax, waarbij de gehele band breedte nodig was om het beeld en geluid op op te nemen. Doordat het Philips lukte om op een halve band de gegevens te zetten, konden deze banden (net als de bekende audio cassette bandjes) worden omgedraaid en aan twee kanten worden bespeeld. Hierdoor waren banden van een lange speelduur mogelijk, zonder dat de band extreem dun gemaakt hoefde te worden. Zo zijn banden van 2x 4 uur: 8 uur niet ongewoon bij video 2000 opnamen.