fbpx

Mogelijkheden overzetten VHS-c videobandjes

digitaliseren

per band van 120 minuten
€20

opslaan op DVD

per 120 minuten
€7.50

opslaan op uw harddisk

€0

opslaan op uw USB stick

€0

kopie DVD

€7.50

Scanit harddisk

1 TB USB 3.0 harddisk
€75

Scanit USB-stick

afhankelijk van omvang
v.a. €17

controle beelden

selectie eigen opnamen / TV opnamen
€2.50

speelduur DVD

Op een DVD past maximaal 120 minuten video. Standaard wordt er per band een DVD gemaakt.

resolutie

De resolutie van de videobeelden op DVD is 720 x 576. De opnamen waren in de tijd dat deze banden werden opgenomen altijd nog in deze standaard SD resolutie.

niet de gehele band overzetten?

Standaard zetten we videobanden in zijn geheel over. Mocht u echter slechts een deel overgezet willen hebben, dan kan dat ook. Indien dit eenvoudig aan te geven is en voor ons herkenbaar is, dan doen we dit zelfs zonder meerprijs. Voor lastigere selecties hebben we meerdere mogelijkheden, neem contact met ons op om dit door te nemen.

type videobestand

Standaard worden er MPEG bestanden gemaakt van de videobanden. We kunnen deze echter, zonder meerprijs, voor u omzetten naar vrijwel alle typen videobestanden.

Zowel PAL als NTSC

We kunnen deze typen videobanden zowel in het in Nederland gebruikte PAL formaat digitaliseren, als ook in het o.a. in Amerika gebruikte NTSC formaat. Hiervoor rekenen we een meerprijs van €5.00 per band

geen kopieerbeveiliging

De door ons geleverde DVD’s bevatten nooit een kopieer beveiliging. Natuurlijk maken we graag extra kopieën voor u, zodat u de gedigitaliseerde beelden aan meerdere mensen kunt geven. U kunt echter ook zelf kopie DVD’s maken.

VHS compact (VHS-c) banden

VHSc videobandjes zijn technisch gelijk van de standaard VHS videobanden, echter zitten ze in een kleinere cassette, waardoor ze eenvoudiger in een camcorder (camera-videorecorder combinatie) pasten. Deze cassettes konden in een adapter worden gedaan, waardoor de camera bandjes zo op de VHS videorecorder af te spelen waren. 

Doordat de cassettes van het VHS-c systeem kleiner zijn, maar de tape gelijk is aan de VHS banden, kon er slechts 30 a 45 minuten op een bandje worden opgenomen. Wel hadden een aantal camera’s de mogelijkheid tot het opnemen in LP (Long Play), waardoor er twee maal zoveel op deze kleine bandjes kon worden opgenomen. Opnamen in LP zijn echter altijd van een wat mindere kwaliteit, dit doordat de band langzamer loopt.

We kunnen bij Scanit VHS compact cassettes van het standaard VHS, maar ook van het Super VHS systeem digitaliseren.