fbpx

Mogelijkheden overzetten VHS videobanden

digitaliseren

per band van 120 minuten
€20

digitale beeldrestauratie

€7.50 / uur video

opslaan op DVD

per 120 minuten
€ 7.50

opslaan op uw harddisk

€0

opslaan op uw USB stick

€0

kopie DVD

€7.50

extra 120 minuten

banden met een speelduur tussen 120 en 240 minuten
+ €20

Scanit harddisk

1 TGB USB 3.0 harddisk
€75

Scanit USB-stick

afhankelijk van omvang
v.a. €17

controle beelden

selectie eigen opnamen / TV opnamen
€ 2.50

speelduur DVD

Op een DVD past maximaal 120 minuten video. Standaard wordt er per band een DVD gemaakt.

resolutie

De resolutie van de videobeelden op DVD is 720 x 576. De opnamen waren in de tijd dat deze banden werden opgenomen altijd nog in deze standaard SD resolutie.

niet de gehele band overzetten?

Standaard zetten we videobanden in zijn geheel over. Mocht u echter slechts een deel overgezet willen hebben, dan kan dat ook. Indien dit eenvoudig aan te geven is en voor ons herkenbaar is, dan doen we dit zelfs zonder meerprijs. Voor lastigere selecties hebben we meerdere mogelijkheden, neem contact met ons op om dit door te nemen.

type videobestand

Standaard worden er MPEG bestanden gemaakt van de videobanden. We kunnen deze echter, zonder meerprijs, voor u omzetten naar vrijwel alle typen videobestanden.

Zowel PAL als NTSC

We kunnen deze typen videobanden zowel in het in Nederland gebruikte PAL formaat digitaliseren, als ook in het o.a. in Amerika gebruikte NTSC formaat. Hiervoor rekenen we een meerprijs van €5.00 per band

geen kopieerbeveiliging

De door ons geleverde DVD’s bevatten nooit een kopieer beveiliging. Natuurlijk maken we graag extra kopieën voor u, zodat u de gedigitaliseerde beelden aan meerdere mensen kunt geven. U kunt echter ook zelf kopie DVD’s maken.

VHS banden

In 1976 werd de eerste videorecorder met VHS banden werd gemaakt door JVC. VHS staat voor Video Home System, een video opname systeem voor thuis. Later zouden er meerder videosystemen komen, uiteindelijk heeft het VHS systeem deze strijd gewonnen en dit is daarmee het meest gebruikte systeem in de woonkamers geweest. 

Eind jaren ’80 werd er een verbeterde versie van het VHS systeem geïntroduceerd, het Super VHS systeem. 

Veel VHS banden welke men thuis heeft liggen bevatten opnamen welke met een videocamera / camcorder zijn gemaakt. Deze opnamen werden echter nooit direct op een VHS band opgenomen. In de videocamera’s werden kleinere bandjes, zoals video8 of Hi8 gebruikt. Deze werden dan later vaak overgezet op een VHS band, zodat deze thuis in de videorecorder kon worden bekeken. 

Mocht het zo zijn dat u opnamen zowel op de originele kleine camcorder videobandjes heeft en ook op VHS banden, dan is de kwaliteit van de originele opnamen op video8 of Hi8 doorgaans beter dan die van de VHS banden. 

Overigens zijn de opnamen op VHS banden, ondanks de ouderdom van deze banden eigenlijk altijd nog goed te digitaliseren.